donderdag 26 maart 2009

De microkosmos van de Ossenmarkt

Het leven van vele studenten speelt zich uitsluitend af op en rond de Ossenmarkt. Van hun kot bij de Ossenmarkt gaan ze naar de universiteit in de Prinsstraat, om 's middags een broodje te gaan eten in de Nonius. Tijdens de springuren zijn ze te vinden in de Kassa 4, de Barracuda of de Salamander. 's Avonds na de lessen zijn de studenten weer terug te vinden op de Ossenmarkt, ze gaan een pita of een pizza eten om daarna terug naar hun favoriete café te trekken. Zelfs op het internet is hun café terug te vinden. Op Facebook kan je lid worden van de groep We love Der Salamander - Ossenmarkt.

In de zeer studentikoze buurt wonen er ook "gewone" bewoners van de Ossenmarkt. Hoe vinden zij het om in een studentenbuurt te wonen? Om de tegenstelling nog groter te maken, er wonen zelfs nonnen en kapucijnenbroeders in dé studentenbuurt bij uitstek van Antwerpen. Hoe hebben ervaren de broeders dit?

De Ossenmarkt is een zeer divers plein. Deze diversiteit zouden we graag gebruiken om een zeer interessante reportage te maken voor onze workshop. We willen weten hoe mensen hier met of naast elkaar leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten