donderdag 26 maart 2009

De lente is in het land...

... en dat zie je ook op de Ossenmarkt. Het grijze kille plein dat mensen tijdens de koude druilerige wintermaanden slechts als oversteek gebruikten op weg naar de Roosevelt of hun favoriete café op de Ossenmarkt begint weer te leven.

De terrasjes staan buiten en de mensen maken er gretig gebruik van. De terrasjes in de eerste zonnestralen aan de ene kant van het plein zitten bomvol. De terrasjes die nog in de schaduw verscholen zijn trekken maar weinig volk. Toch is er een groepje van 3 studenten die hun tafel en stoelen, zo een 20 meter verder, het zonlicht in gesleurd hebben.

Ook de voorziene banken op de Ossenmarkt trekken volk. Twee studenten zitten in het zonnetje te genieten van hun broodje. Wat verderop zit een studente een boek te lezen. De Ossenmarkt komt terug tot leven. De studenten komen hier om hun springuren op te vullen, te eten, wat tijd door te brengen met vrienden of om gewoon even buiten te zijn en niet tussen vier kotmuren te zitten.

Mijn indruk van het plein is veranderd van een vies, grijs, nat plein waar iedereen langs elkaar heen loopt naar een gezellige plek waar mensen even stoppen om te genieten van een goed boek of een broodje en de eerste prille lentezon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten